«

»

jan 21 2015

Bericht afdrukken

Keijzer Racing gaat voor nieuwe uitdaging en met CRG op jacht naar titels

Uitgegeven door RaceXpress • 20 januari 2015 16:50 • Print artikel

Het Nederlandse Keijzer Racing, winnaar van de laatste twee edities van het Duitse kampioenschap, stapt dit seizoen over naar het CRG-chassis voor weer een seizoen op topniveau. De bezetting zal bestaan uit Martijn van Leeuwen in de KF en Bard Verkroost in de KF Junior.

Keijzer Racing stapt over op CRG

Keijzer Racing is de laatste jaren opvallend goed bezig in de internationale kampioenschappen. Vorig jaar werd de Duitse DKM titel in de KF klasse behaald door Martijn van Leeuwen die in 2013 ook de sterkste was in de KF Junior titelstrijd. Keijzer Racing kon zich ook meten met de wereldtop. Het team behaalde een prestigieuze vijfde plaats in het Wereldkampioenschap KF in Essay, opnieuw met Van Leeuwen. Hij werd daarnaast ook nog negende in het Europese KF kampioenschap, na een ongelukkige finale op PF International in Brandon, en scoorde een derde plaats tijdens de WSK Final Cup in Adria.

“Ik ben erg tevreden over het afgelopen seizoen”, verklaarde de succesvolle teambaas Willemjan Keijzer. ”Niet heel veel teams slagen erin om in het Duitse kampioenschap in twee verschillende categorieën, zoals KF Junior en KF, te winnen. Ondanks enkele ups en downs, hebben we een geweldige prestatie geleverd. Wij zijn van plan om het komende seizoen nog sterker voor de dag te komen met CRG materiaal.” Om de Zanardi-klanten optimaal te kunnen bedienen, levert Willemjan Keijzer naast CRG ook nog steeds kart en onderdelen voor Zanardi-rijders. “Ik verkoop ook nog steeds Zanardi-karts en onderdelen voor Zanardi en daarnaast blijf ik de rijders in Nederland op Zanardi nog steeds ondersteunen.”

Keijzer Racing zal naast de al genoemde Van Leeuwen en Verkroost, misschien nog worden uitgebreid en er wordt nu bekeken welke coureur(s) het team komen versterken. Het programma van het kerverse CRG-team zal onder meer bestaan uit het Duitse kampioenschap, WSK en CIK-FIA kampioenschappen en andere internationale races